روایتی از تقابل اسلام انقلابی با اسلام سکولار
پس از پیروزی انقلاب اسلامی برخی از چهرههای مشهور حوزه علمیه، شروع به مخالفت با امام(ره) و انقلاب اسلامی کردند. چهرههایی که طرفداران پرشماری نیز داشتند و معتقد بودند برداشت و تفسیر آنها از اسلام، صحیح و کامل و درست است و این برداشتهای امام از اسلام است که صحیح نیست و ما چیزی به نام اسلامی انقلابی نداریم. از جمله اولین این افراد، آیتا… سید کاظم شریعتمداری بود که در دو کودتای نوژه و کودتای صادق قطبزاده علیه انقلاب اسلامی فعالیت کرد و حزب ساخته او با نام حزب مسلمان مبارز بارها در آشکار و نهان علیه انقلاب اسلامی بیانیه صادر کرد و موضع گرفت. در دیدگاه آیتا… شریعتمداری اسلام انقلابی جایی نداشت و نهایت مبارزه، مبارزه با بهائیان بود.چهره بعدی آیتا… سیدمحمد شیرازی، بزرگ خاندان شیرازی بود که در ابتدا و در نجف حامی امام(ره) بود اما بعد از مدتی به مخالفت با امام و انقلاب اسلامی پرداخت و معتقد به عدم وحدت در جهان اسلام بود و برادر کوچکتر او (آیتا…سید صادق شیرازی) که بعد از او جانشین ایشان شد نیز در این سالها به صورت علنی علیه جمهوری اسلامی و امام(ره) موضع میگیرد.
و در نهایت چهره آخر آیتا… حسینعلی منتظری است که جدیترین مخالفت و تقابل را با امام(ره) از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۸ را داشت و توسط امام از قائممقامی رهبری عزل شد و طبق نامه تاریخی و مشهور امام، آیتا… منتظری معتقد به کشورداری توسط لیبرالهایی مانند بازرگان و یزدی بود و چنانچه منتظری به مقام رهبری میرسید کشور از آن طریق در اختیار ضدانقلاب قرار میگرفت و انقلاب اسلامی شکست میخورد. آیتا… منتظری در سالهای بعد از رحلت امام(ره) به نقد امام و انقلاب اسلامی پرداخت و علنا خود را چهرهای مخالف جمهوری اسلامی نشان داد.
کتاب مصاف تقابل این سه چهره با امام(ره) در دهه اول انقلاب اسلامی را روایت میکند. سیدمهدی دزفولی، نویسنده در مراسم رونمایی از این اثر که اخیرا با حضور نویسنده، عمادالدین باقی، سیدمحمدعلی ابطحی و سیدجواد حسینی برگزار شد، درباره انگیزه تالیف و نگارش این کتاب میگوید: سال ۱۳۹۸ احساس میشد بخش مهمی از تاریخ دهه اول انقلاب که زمان مهم و کلیدی هم بوده، مورد غفلت واقع شده است و من تلاش کردم این مقطع مهم که در واقع تقابل برخی از چهرههای روحانی و حوزوی با حضرت امام(ره) بوده است را بیان کنم و بگویم برخلاف باور و تصور عدهای که گمان کرده و میکنند که انقلاب اسلامی، انقلابی بوده است که همه روحانیت و حوزهها در آن نقش داشتهاند و به تعبیر شریعتی روحانیت یک حزب تمام بوده، در واقع اینطور نبوده است. اتفاقا برخی از مخالفان و دشمنان جدی و اصلی انقلاب اسلامی مردم ایران و رهبری امام(ره) در حوزهها و در میان روحانیون بودهاند که مطرحترین آن افراد، افرادی مانند آقایان شریعتمداری و شیرازی بودهاند. آقای منتظری هم در دهه اول انقلاب همراه انقلاب و امام(ره) بود اما بعد از ماجراهای سال ۶۷ و ۶۸ تبدیل به منتقد و مخالف شد و پشت پا به تمام آن سوابق قبلی زد و تبدیل به یکی از مخالفان جدی نظام جمهوری اسلامی شد. تمام تلاش من این بوده است که در کتاب مصاف به همین جریانات و کارشکنیها و مخالفتها اشاره کنم.
برای مشاهده این یادداشت در سایت جام جم آنلاین و یا روزنامه جام جم می توانید اینجا را کلیک نمائید.