آی فیلم: وقایع هفتم تیر به روایت تصویر

مستند «داستان ناتمام یک حزب» به کارگردانی سیدمهدی دزفولی به وقایع هفتم تیر ۱۳۶۰و چگونگی شهادت آیت الله بهشتی و اعضای حزب جمهوری اسلامی می‌پردازد.

مستند «داستان ناتمام یک حزب» به کارگردانی سیدمهدی دزفولی به وقایع هفتم تیر ۱۳۶۰ و چگونگی شهادت آیت الله بهشتی و اعضای حزب جمهوری اسلامی می‌پردازد.

به گزارش آی‌فیلم به نقل از خبرگزاری مهر، هفتم تیر ماه ۱۳۶۰ در پی بمب‌گذاری در دفتر حزب جمهوری اسلامی، شهید بهشتی و تعدادی از اعضای این حزب و مسئولان کشور به شهادت رسیدند که «داستان ناتمام یک حزب»، عنوان مستندی است که به این موضوع می پردازد.

سیدمهدی دزفولی کارگردان مستند «داستان ناتمام یک حزب» درباره علت پرداختن به این موضوع گفت: سال ۱۳۹۱ مشغول پژوهشی درباره تاریخ معاصر ایران شدیم و به دنبال تولید اثری بودیم که بشود ۱۰ سال اول انقلاب را با آن مرور کرد؛ چرا که جای خالی چنین آثاری به شدت احساس می شود از این رو ایده بازخوانی حزب جمهوری اسلامی به ذهنم رسید زیرا هم حزبی فراگیر بود و هم در ۱۰ سال اول انقلاب که شرایط بحرانی  بود، این حزب نقش مهمی داشت.

وی ادامه داد: تا قبل از این در مورد حزب جمهوری اسلامی آثار زیادی چه مکتوب و چه تصویری تولید نشده بود و آثار موجود هم مربوط به  قبل از سال ۶۰ بودند به همین جهت این مساله، موضوع بکری به حساب می‌آید.

این کارگردان عنوان کرد: در بازخوانی حزب جمهوری اسلامی سعی ما بر این بود که روی موضوعاتی که کمتر به آن پرداخته شده است، هم از لحاظ فیلمسازی و هم تحقیقات و فعالیت پژوهشی کار کنیم.

دزفولی افزود: ما در این اثر شکل گیری حزب و شهدای آن به ویژه شهید بهشتی و همچنین مقاطع حساسی که حزب در آنها نقش آفرینی کرده است، از جمله اتفاقات سال ۶۰، ماجرای عزل بنی صدر، مساله نخست وزیری میرحسین موسوی و موضوعات مرتبط با جناح های چپ و راستی را که در مجموعه دولت حضور داشتند، بررسی کردیم.

وی بیان کرد: در این مستند اتفاقات بعد از سال ۶۰ را بررسی کردیم و از این جهت، مورد اهمیت است چرا که معمولا خیلی از آثار نوشته شده و یا فیلم های تولید شده در مورد شهدای حزب جمهوری اسلامی به مقاطع بعد از سال ۶۰ نمی‌پردازد، بر همین اساس ما سعی کردیم در این اثر، این اتفاق بیفتد و مقاطع حساس پس از آن مثل تغییر وزرا، اتفاقات درون حزب و اختلافاتی را که در آن دوران بود را بررسی کنیم.

این مستندساز اظهار کرد: سعی ما بر این بود به افراد موثری همچون شهید دیالمه و شهید آیت که چندان معرفی نشده اند، بپردازیم و نگاهی به مواضع آنها داشته باشیم و درباره موضوعاتی که مردم اطلاع کمتری از آن دارند، شفاف سازی کنیم.

دزفولی ادامه داد: ساخت این مستند ۲ سال و نیم طول کشید البته قبلا مصاحبه های تولیدشده در این مستند را به صورت مکتوب در نشریات و سایت ها منتشر کردیم تا بازخوانی خوبی از شهدای حزب جمهوری اسلامی و فعالیت های آن بعد از نزدیک به ۳۰ سال در میان مردم صورت گیرد